Naturalmoney.org
the plan for the future
  
 

Jet crashed in Valkenswaard


15 September 2012Taken from: Nu.nl - Straalvliegtuig gecrasht in ValkenswaardJet crashed in Valkenswaard


VALKENSWAARD - In the rural area near Valkenswaard a jet of the Breitling Jet Team crashed Saturday night.

The two French pilots had already left the unit with a parachute before it crashed. That said a police spokesman.

The first, a 27-year-old man, is hospitalized with back injuries. The second passenger, a 52-year-old man, was not injured.

The unit had 600 liters of fuel on board. This has largely ended up in the ground. The aircraft, an Aero L-39 Albatros, has landed in an open field near the Berkshire Hills. It has not caught fire.


Attraction

The Breitling Jet Team was the star of the airshow organized on Saturday by Den Helder Airport and Marine Air Station De Kooy. The Breitling Jet Team is a French aerobatic formation, which is sponsored by the Swiss watch manufacturer Breitling.

Investigators from the Safety Board are at Valkenswaard, according to the board.


Original text in Dutch:Straalvliegtuig gecrasht in Valkenswaard


VALKENSWAARD - In het buitengebied bij Valkenswaard is zaterdagavond een straalvliegtuig van het Breitling Jet Team gecrasht.

De twee Franse inzittenden hadden het toestel al verlaten met een parachute voordat het crashte. Dat zei een woordvoerder van de politie.

De eerste, een 27-jarige man, is met rugletstel opgenomen in een ziekenhuis. De tweede inzittende, een 52-jarige man, bleef ongedeerd.

Het toestel had 600 liter kerosine aan boord. Deze is grotendeels in de grond terecht gekomen. Het toestel, een Aero L-39 Albatros, is neergekomen in het open veld in de buurt van de Berkheuvels. Het is niet in brand gevlogen.


Topattractie

Het Breitling Jet Team was zaterdag de topattractie van de vliegshow die was georganiseerd door Den Helder Airport en maritiem vliegkamp De Kooy. Het Breitling Jet Team is een Franse kunstvliegformatie, die wordt gesponsord door de Zwitserse horlogefabrikant Breitling.

Onderzoekers van de Onderzoeksraad voor Veiligheid zijn zaterdagavond in Valkenswaard, zo liet de raad weten.